Birocratia mananca Romania

birocratieNu stiu daca v-am mai povestit, dar de cativa ani buni ma gandesc din ce in ce mai mult sa-mi deschid propria firma. E putin spus ca ma gandesc, am realizat planul de afaceri, am gasit investitorul care sa acopere o parte din chelutielile initiale, am ales nisa de piata pe care ma voi axa, etc. Practic totul este pus la punct, sau era pus la punct. Partea de infiintare firma era ultimul lucru la care ma gandeam, si asta nu din neglijenta ci pur si simplu deoarece consideram ca este usor de facut si la indemana oricui. Cat de mult m-am inselat….crezand ca in Romania lucrurile se intampla la fel de usor ca si in strainatate.

Dupa multe batai de cap si multe telefoane, plimbari pe la registrul comertului, acte peste acte de strans si de colectionat, pot spune fara nici un pic de rezerva ca este aproape imposibil sa-ti deschizi firma pe cont propriu. Poate suna a cliseu, dar birocratia din Romania demotiveaza si cel mai optimist si perseverent spirit antreprenorial. Daca sunteti in cautare de senzatii tari sau doriti sa va testati nervi, va recomand cu caldura exercitiul de a va infinta un srl in Romania pe cont propriu.

Exista insa si solutii, unele dintre ele chiar elegante si viabile. Puteti sa apelati la firme specializate, care au experienta necesara, timpul si resursele pentru a infinta o firma, in conditii avantajoase pentru client (eu in cazul de fata). Ok, exista si aici un pic de documentare, avand in vedere ca exista foarte multe astfel de firme, sute de anunturi pe internet si oferte extrem de variate. Dupa ce am prospectat un pic piata, am ales sa merg pe mana celor de la Financial Experts, mai ales ca au venit cu recomandari destul de bune de la niste fosti colegi de munca, care au parcurs si ei acest drum al infiinarii de firma.

Ulterior am gasit un articol interesant, despre cum se fac lucrurile asta in tarile calde. Asa, ca putina sare pe rana. Va invit sa-l cititi aici.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s